Make your own free website on Tripod.com
.:: La Patata Kelly Site ::.
Pappa Kelly

HOME

The Ironman
Little Angelo
De Bandleden
Bedank Pagina
Site Nieuws
Band History
Kennis Quiz - Oscars
Fan Meeting
Chat Pagina
Concert Verslagen
Kennis Quiz
Pappa Kelly
Kelly's in chat !!!
The Making of La Patata
Forum
Lapatata Chat
Downloads
Songteksten
VOTE 4 ME
Facts
Fan Foto's
Fan Art
Kelly Sounds
Adopties
Kelly's on Tour
Nieuws
Nieuws Archief
Site Informatie
Fanlisting
Foto Album
Banners
Discographie
Handtekeningenuur
Video Pictures
Concert Data's
Update's
Kelly Kids
Gewonnen Awards
Links
TV Optredens
Over the Kelly's

PAPPA KELLY : 05.08.2002

 

pappakellymemoria.jpg

KLIK HIER VOOR HET CONDOLEANCE REGISTER !!!

krantenartikel.jpg

Voorman van Kelly Family overleden

KEULEN - De voorman van The Kelly Family, de 71-jarige Dan Kelly, is maandag ( 5-8-2002 ) overleden aan de gevolgen van een reeks beroerten. Dat heeft het management van de groep gemeld. The Kelly Family is in Duitsland zeer populair, maar ook in ons land heeft de band veel fans. Vader Kelly was al jaren niet meer actief in de band.Dan had wel tot het eind de leiding van de groep. Met zijn vrouw Barbara en twaalf kinderen had hij een rondreis van ongeveer twintig jaar dwars door Europa achter de rug toen het succes van de groep kwam, vooral in Duitsland. In de jaren '90 stond de Kelly Family met ballades, folksongs, schlagers en popliederen langdurig in de hitlijsten en verkocht ze in Europa miljoenen platen. Van het album 'Almost Heaven' gingen drie miljoen exemplaren over de toonbank en van 'Over the Hump', waarmee de Kelly's doorbraken, vier miljoen. In 1988 was de Iers-Amerikaanse familie, ondanks de onmodieuze kleren en kapsels vooral bij jongeren populair, op een woonboot in Keulen honkvast geworden. Tien jaar later betrok de familie het nabijgelegen Slot Gymnich, dat ze voor ruim 13 miljoen mark (6,7 miljoen euro) had gekocht. Niettemin zou Dan tegenstander zijn gebleven van de overvloed van de consumptiemaatschappij. In media werd hij vaak een patriarch, tiran of zelfs dictator genoemd, die zijn kinderen maar een beetje zakgeld gaf. De langharige musici hebben veel van hun vader geleerd. Naast het bespelen van diverse instrumenten bracht de voormalige gymnasiumleraar hun rekenen, schrijven en lezen bij. Naar school gaan vond hij voor zijn kinderen niet nodig. De jonge Kelly's moesten jaarlijks een test afleggen aan een internationale school. Begin dit jaar heeft de familie haar gemeenschappelijke kasteel opgegeven, omdat een aantal kinderen inmiddels zelf een gezin heeft gesticht en in een eigen huis is gaan wonen. In muzikaal opzicht heeft dat niets veranderd. De Kelly Family was vorige maand nog in het nieuws omdat ze zou optreden tijdens de feesten ter afsluiting van de Nijmeegse Vierdaagse. Tot groot ongenoegen van de fans had de organisatie het optreden afgelast, omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Er zouden heel veel mensen op het miniconcert afkomen, terwijl alle beschikbare politiemensen en vrijwilligers van het Rode Kruis hard nodig waren bij de intocht en dus niet inzetbaar waren bij het concert.

.............................................................................................................................................................................

Telegraaf:

'The Kelly Family blijft bestaan'
Familie over vader KellyAMSTERDAM - De kinderen uit de wereldwijd beroemde muzikale familie Kelly, twaalf broers en zussen, zijn in diepe rouw gedompeld. Maandagavond overleed hun vader Daniël op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van een reeks beroerten. Veel verdriet en veel tranen voor dit dozijn jonge mensen, maar ook opluchting. Opluchting dat het lijden van Dan Kelly eindelijk achter de rug is.

De helft van de veertien leden tellende familie
"Natuurlijk is het afschuwelijk je vader te moeten verliezen," verzucht Angelo Kelly. "Het klinkt misschien hard maar we zijn allemaal in ons hart blij dat hij de ogen heeft gesloten. Al maanden kon papa nauwelijks nog een woord uitbrengen en was hij gekluisterd aan een rolstoel. Voor letterlijk alles had hij de hulp van anderen nodig."

Hel
"Voor een uitermate energieke en zelfstandige man als Dan Kelly was dat een hel," zegt dochter Caroline (40), die enkele dagen geleden vanuit Amerika overkwam om net als alle andere elf kinderen bij het bed van vader Kelly te waken. "Bovendien was papa, al jaren zwaar hartpartiënt, in de afgelopen twee weken tot drie keer toe buiten bewustzijn geraakt en moest hij worden gereanimeerd. We wisten allemaal dat het einde nabij was. Ook de artsen hadden ons vertelt dat papa niet meer beter zou worden."

Vier dagen en vier nachten hebben de broers en zussen, waarvan er negen (Kathy, John, Patricia, Jimmy, Joey, Barby, Paddy, Maite en Angel) de legendarische band The Kelly Family vormen, aan het bed in het ziekenhuis in het Duitse Siegburg gezeten.

Uitverkocht
Dan Kelly richtte The Kelly Family op (Foto: EPA)
Wereldwijd geven The Kelly Family, waarvan Dan Kelly de oprichter en bandleider was, honderden concerten, die praktisch stuk voor stuk zijn uitverkocht. Vijftien miljoen platen en twee miljoen video's zijn er inmiddels van de van oorsprong Amerikaanse familie over de toonbanken gegaan. Moeder Barbara, medeoprichtster van de band, overleed al in 1982 aan borstkanker. Haar laatste woorden waren: 'Keep on singing...' (Ga door met zingen) en volgens zoon Joey Kelly (27) waren dat dezelfde woorden die zijn vader sprak. "Het was meer mompelen, maar het klonk als een bevel. The Kelly Family was zijn levenswerk."

In de jaren zestig traden de van geboorte Ierse volkszanger Dan en danseres Barbara Kelly overal op waar ze maar konden. Op straatfeesten, braderieën en verjaardagsfeestjes en na afloop ging het rondreizende gezinnetje met de pet rond.

Vader Dan scharrelde nog wat dollars bij elkaar als antiekhandelaar. De Kelly's hielden in 1966 Amerika voor gezien en verhuisden naar Pamplona in Spanje, waar ze in de ban raakten van de volksmuziek. Halverwege de jaren zeventig worden de Kelly's na een aantal tv-optredens razend populair. Om nog meer Europese tradities en volksmuziekjes te ontdekken die voor hun volksmuziek te gebruiken is, verhuist de familie Kelly keer op keer, van land tot land: Italië, Oostenrijk, Ierland en Nederland. Twee jaar, van 1989 tot 1991, woonde de familie op een woonboot aan de Amsterdamse Panamakade. In Wenen trad The Kelly Family op voor liefst 250.000 fans.

Met het album 'Over the hump'(4,5 miljoen verkochte exemplaren) brak het gezin wereldwijd door, vooral Duitsland kon er geen genoeg van krijgen. Vandaar dat de Kelly's zich daar, in Slot Gymnich, vestigden. In Nederland stonden 'David's Song' en 'I can't help myself' van het album 'Almost heaven' (1996) wekenlang op nummer één. Ook China, Zuid-Afrika en Amerika moesten er aan geloven. Vanaf 1999 toerden Kelly's kris kras over de wereldbol. In april kwam hun vooralsnog laatste cd (nummer 20) uit: 'La Patata'. En ook die verkoopt als warme broodjes.

Wens
Vader Dan behield de leiding, ondanks dat hij begin jaren negentig, vanwege hartklachten, stopte met zingen in de band.

Dan's wens was om in Ierland, zijn geboorteland, te worden begraven. Morgen wordt zijn stoffelijk overschot overgevlogen en aan het graf zullen alle Kelly-kinderen het 'Ave Maria' zingen. Zondag wordt er om 18.00 uur in de St. Maria Hemelvaartskerk in Keulen een mis ter nagedachtenis aan Vati Kelly worden opgevoerd.

Het geplande concert op vrijdag 6 september in de Heineken Music Hall in Amsterdam gaat gewoon door. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

"Natuurlijk blijft The Kelly Family bestaan. dat staat buiten kijf," zegt Joey. "Moeders wil was wet, maar vaders wil ook. Bovendien," glimlacht hij, "is muziek maken onze lust en leven."

.............................................................................................................................................................................

AD:

Voorman Dan van Kelly Family overleden
DPA/ANP
De voorman van The Kelly Family, de 71-jarige Dan Kelly, is maandag overleden aan de gevolgen van een reeks beroerten. Dat heeft het management van de groep gemeld. The Kelly Family is in Duitsland zeer populair, maar ook in ons land heeft de band veel fans. Vader Kelly was al jaren niet meer actief in de band. Dan had wel tot het eind de leiding van de groep. Met zijn vrouw Barbara en 12 kinderen had hij een rondreis van ongeveer 20 jaar dwars door Europa achter de rug toen het succes van de groep kwam, vooral in Duitsland. In de jaren '90 stond de Kelly Family met ballades, folksongs, schlagers en popliederen langdurig in de hitlijsten en verkocht in Europa miljoenen platen. De langharige kinderen hebben veel van hun vader geleerd. Naast het bespelen van diverse instrumenten bracht de voormalige gymnasiumleraar hen rekenen, schrijven en lezen bij. Naar school gaan vond hij voor zijn kinderen niet nodig. De jonge Kelly's moesten jaarlijks een test afleggen aan een internationale school.

.................................................................................................................................................................


Rotterdams dagblad:

Vader Kelly Family overleden
Keulen _ De voorman van The Kelly Family, de 71-jarige Dan Kelly, is maandag overleden aan de gevolgen van een reeks beroerten. Dat heeft het management van de groep gemeld. The Kelly Family is in Duitsland zeer populair, maar ook in ons land heeft de band veel fans. Vader Kelly was al jaren niet meer actief in de band. Dan had wel tot het eind de leiding van de groep. Met zijn vrouw Barbara en twaalf kinderen had hij een rondreis van ongeveer twintig jaar dwars door Europa achter de rug toen het succes van de groep kwam, vooral in Duitsland. In de jaren '90 stond de Kelly Family met ballades, folksongs, schlagers en popliederen langdurig in de hitlijsten en verkocht ze in Europa miljoenen platen. Van het album 'Almost Heaven' gingen drie miljoen exemplaren over de toonbank en van 'Over the Hump', waarmee de Kelly's doorbraken, vier miljoen. In 1988 was de Iers-Amerikaanse familie, ondanks de onmodieuze kleren en kapsels vooral bij jongeren populair, op een woonboot in Keulen honkvast geworden. Tien jaar later betrok de familie het nabijgelegen Slot Gymnich, dat ze voor ruim 6,7 miljoen euro had gekocht. Niettemin zou Dan tegenstander zijn gebleven van de overvloed van de consumptiemaatschappij. In de media werd hij vaak een patriarch, tiran of zelfs dictator genoemd, die zijn kinderen maar een beetje zakgeld gaf. De langharige musici hebben veel van hun vader geleerd. Naast het bespelen van diverse instrumenten bracht de voormalige gymnasiumleraar hen rekenen, schrijven en lezen bij. Naar school gaan vond hij voor zijn kinderen niet nodig. De jonge Kelly's moesten jaarlijks een test afleggen aan een internationale school. Begin dit jaar heeft de familie haar gemeenschappelijke kasteel opgegeven, omdat een aantal kinderen inmiddels zelf een gezin heeft gesticht en in een eigen huis is gaan wonen. In muzikaal opzicht heeft dat niets veranderd. eindhovens dagblad

.................................................................................................................................................................

Eindhovens dagblad:

Dan Kelly overleden
Woensdag 7 augustus, KEULEN - De voorman van The Kelly Family, de 71-jarige Dan Kelly, is maandag overleden aan de gevolgen van een reeks beroerten, zo is gisteren bekendgemaakt. The Kelly Family is in Duitsland zeer populair, maar ook in ons land heeft de band veel fans. Vader Kelly was al jaren niet meer actief in de band. In media werd hij vaak een patriarch, tiran of zelfs dictator genoemd, die zijn kinderen maar een beetje zakgeld gaf

.................................................................................................................................................................

Van de Officiele Pagina : www.kellyfamily.deDaniel Jerome Kelly ist verstorben
Im Namen der Kelly Family geben wir bekannt, dass der Vater der Kelly Family, Daniel Jerome Kelly, am Montag, den 05.08.02 im Alter von 71 Jahren nach langer, schwerer Krankheit im Beisein seiner Familie verstorben ist. Am 11.08.02 wird um 18.00 Uhr eine Gedenkmesse in der Sankt Maria Himmelsfahrtkirche in Köln stattfinden. Die Beisetzung erfolgt im engen Familienkreis in Irland.

kick. promotion GmbH Geschäftsführer:
Goetz Elbertzhagen & Christoph John
Handelsregister Amtsgericht Köln HRB 27935

.................................................................................................................................................................

Bild.de

Vater der Kelly-Family ist tot
Der Vater der Kelly-Family, Dan Kelly, ist tot. Er starb am Montagabend im Alter von 72 Jahren im Kreise seiner Familie. In den nächsten Tagen soll der Leichnam in Kellys Heimat Irland überführt werden, wo das Oberhaupt der berühmten Musiker-Familie beerdigt wird. Dan Kelly war schon seit Jahren schwer krank. Er erlitt im Oktober 1999 einen zweiten Schlaganfall. Ende 2001 stellten die Ärzte Hirnblutungen fest. Die letzten Bilder zeigten ihn im Rollstuhl.


Kelly Family singt für UNICEF
Am 10. August spielt die Kelly Family in der N3-Show "Friendship - Stars für UNICEF" für den guten Zweck. In der Gala stellen u.a. die UNICEF-Botschafterinnen Vanessa Redgrave und Sabine Christiansen die aktuelle Kampagne vor. Neben den Kellys treten u.a. Patricia Kaas, Maxim Vengerov und Lutricia McNeal auf. Durch das Programm führt Jörg Pilawa. "Friendship - Stars für UNICEF" wird am 28. September um 20.15 Uhr auf N3 ausgestrahlt. Zwei Tage nach der Aufzeichnung haben alle Kelly-Fans die Chance, ganz persönlich mit ihren Lieblingen zu plaudern. Bei Bild.t-online.de stehen Paddy und Angelo Rede am 12. August ab 16 Uhr im Chat Rede und Antwort. Kontakt: Ulrich Baumgärtner, 0221-93186680